Çeşit Çeşit Poğaça

Çeşit Çeşit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
İçi için ;
- Çikolata
- Peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Çeşit Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya, sıvı yağ ,şeker ,tuz ,süt ve suyu 1 kaba alıp karıştıralım .
- Daha sonra unu ekleyip yoğuralım .
- 30 dk yoğurduğumuz hamuru dinlendirelim .
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde kesimlere alıp yuvarlak formda açalım.
- Bir kısmını çizikler atalım bıçak yardımıyla bir kısmınada çikolata sürüp yuvarlayıp saralım .
- Üzerine yumurta sarıaını sürüp tepsimize dizelim.
- 180 derecelik fırında denetimli bir biçimde pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Çeşit Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






