Çeri Domates Reçeli
Çeri Domates Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg çeri domates
- 1 su bardağı beyaz sirke
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 5 adet karanfil
Üzeri için;
- Ceviz yahut antep fıstığı
Çeri Domates Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sert çeri domatesleri, tavanın içine bırakın. Akabinde üzerine, beyaz sirke, toz şeker, karanfil ek ederek ocağın orta gözünde, yüksek ateşte 25 dakika, tavanın kapağını kapatmadan, ortada bir reçelin üzerinde oluşan köpüğü alarak domates reçelini pişirin.
- Ardından domates reçelini sıcak, sıcak, küçük cam kavanoza bırakıp, ağzını kapatın.
- Cam kavanozda reçel soğuduktan sonra, buzdolabında bekletin.
- Domates reçeli, servis tabağına bırakıp, üzerine ister ceviz isterseniz antep fıstığı ile birlikte süsleyin. Afiyet olsun 🙏🪷.
Çeri Domates Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









