Cennet Hurmalı Tart

Cennet Hurmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet şekerli vanilin

Muhallebi için materyaller;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 adet şekerli vanilin

Hurma jölesi için;

  • 4 adet olgunlaşmış cennet hurması
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • İsteğe bağlı renk parlak olması için 1 çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi (dilerseniz cevizde kullanabilirsiniz)

Cennet Hurmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hurma jölesini hazırlıyoruz.
  2. Hurmaları güzelce soyup çekirdeğini alarak rondodan çekiyoruz .
  3. Uygun bir tavaya alıp şeker ve nişasta ile karıştırıp bi 10 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Muhallebi için gerekli materyalleri karıştırıp pişince soğumaya bırakıyoruz.
  5. Son olarak kekimizi yapıyoruz yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra öteki gereçleri ekliyoruz.
  6. Keki yağlanmış olan tart kalıbımıza döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  8. Güzel sonuç çıkması için muhallebi ve jolenin büsbütün soğuması gerekir.
  9. Üzeri için ceviz yada hindistan cevizi tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cennet Hurmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Gül Böreği
Çikolatalı Kurabiye
Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız)
Gözleme Tarifi
Su Böreği
Çokotop
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet