Cennet Çorbası

Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış baget
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için:

  • Tereyağ
  • Kırmızı toz biber

Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı tereyağı tencereye koyulur eritilir.
  2. Eriyen yağın üzerine 3 yemek kaşığı mısır unu konulur daima karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.
  3. Doğranmış patates, soğan, sarımsak doğranır unun üzerine eklenir.
  4. Tuz, karabiber, tavuk suyu konur.
  5. Sıcak su eklenir orta ara karıştırılarak pişirilir patatesler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilir.
  6. Üzerine tava içinde tereyağı eritilmiş kırmızı toz biber dökülür. Afiyet olsun 🩷.

Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Köfte Patates
Muzlu Jöle Tatlısı
Mercimek Mantısı (Videolu)
Etsiz Çiğ Köfte
Pişmaniye Kurabiye
Kumlu Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |