Cennet Çorbası

Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı et suyu
- 5 su bardağı su
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağı alınır. Eriyince mısır unu eklenir ve kavrulur.
- Küp küp doğranmış soğan, patates ve sarımsaklar da atılıp kavrulur.
- Su, et suyu, tuz ve karabiber de eklenip sebzeler yumuşayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Rondodan geçirilir.
- Üzeri için sıvı yağ ısıtılıp toz kırmızı biber konulur ve çorbanın üzerine dökülür. Servise hazırdır afiyet olsun.
Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

