Cennet Çorbası

Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağı alınır. Eriyince mısır unu eklenir ve kavrulur.
  2. Küp küp doğranmış soğan, patates ve sarımsaklar da atılıp kavrulur.
  3. Su, et suyu, tuz ve karabiber de eklenip sebzeler yumuşayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  4. Rondodan geçirilir.
  5. Üzeri için sıvı yağ ısıtılıp toz kırmızı biber konulur ve çorbanın üzerine dökülür. Servise hazırdır afiyet olsun.

Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Ramazan Pidesi
Kereviz Dolması
Tarçınlı Kurabiye
Bulgurlu Yoğurt Çorbası
Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı
Hdabla | © 2024 |