Çedar Peynirli Soslu Tost Ekmekli Fırında Köfte

Çedar Peynirli Soslu Tost Ekmekli Fırında Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 rendelenmis dış sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber, kekik, kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Ekmekler için:

  • 6-7 dilim tost ekmeği

Ekmeklerin sosu için:

  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 dış rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz karabiber
  • 1 çay kaşığı toz, tatlı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Tepsiye konan sosu için:

  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz ,karabiber
  • 2 su bardağı su

Diğer konan zerzevatları:

  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzerine:

  • 2-3 dilim çedar peyniri

Çedar Peynirli Soslu Tost Ekmekli Fırında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte hamuru materyalleri derin bir kapta yoğuralım. Buzdolabında 15 dk dinlendirelim. Sonra çıkarıp yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım, bastıralım kızgın sıvı yağ da iki tarafını çevirerek çok az kızartalım. Havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
  2. Biberleri de çekirdeği çıkarıp ikiye kesip çok az kızartalım. Havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
  3. Patatesi soyalım bir cm kalınlığında halka keselim. İki tarafı çok az kızartalım. Havlu kağıt serilmiş tabağa alalım domatesi de elma dilim kesip çok az yağda kızartıp, havlu kağıt tabağa alalım.
  4. Tepsinin sosu için; tavaya yağları koyalım, rendelenmiş sarımsağı ,domatesi koyalım bir dk kavuralım, sonra suyunu verelim kısık ateşte beş dk pişirelim. Tuz, baharat serpelim karıştıralım kapatalım.
  5. Tost ekmeği yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim, iki tarafını çok az kızartalım, ekmekleri bir tabağa alalım. Soğumaya bırakalım.
  6. Ekmekler için olan sosu da tavaya yağları koyalım. Rendelenmiş domates, sarımsak koyalım bir dk kavuralım. Sonra suyunu dökelim 6-7 dk kısık ateşte sos fokurdasın tuz ,baharat serpelim karıştıralım kapatalım.
  7. Tepsiye patatesleri dizelim üzerine köfteleri koyalım ortalarına domates biber dizelim tepsi için olan sosu gezdirerek dökelim üzerine ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatalım. 180 derecede 15 dk pişirelim.
  8. Başka bir fırın tepsisine tost ekmekleri dizelim birer kepçe sostan gezdirerek dökelim köfteleri üzerine koyalım. Domates, biberleri üzerine koyalım.
  9. Köftelerin üzerine dörde bölüp, kestiğimiz çedar peyniri koyalım tepsi için olan sosu üzerine gezdirerek dökelim. Üzeri açık olarak 180 derecede 5-6 dk pişirelim afiyet olsun.

Çedar Peynirli Soslu Tost Ekmekli Fırında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Tabağı
Fırında Sebzeli Tavuk Sote
Yoğurt Tatlısı
Pizza Tadında Kahvaltı Böreği
Cevizli Tarçınlı Rulo
Meyveli Tart
Hdabla | © 2025 |