Çayın Yanına Yakışır İncirli Ve Cevizli Kurabiye

Çayın Yanına Yakışır İncirli Ve Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7-8 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz ( 60 g)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 4 -4, 5 su bardağı)

Çayın Yanına Yakışır İncirli Ve Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için oda sıcaklığındaki tereyağı ya da margarini yoğurma kabına alıyoruz. Üzerine toz şeker, sıvı yağ ve yumurtaları da ekleyip şeker biraz eriyene kadar elimizle karıştırıyoruz.
  2. Ardından kabartma tozu, vanilya ekleyip, unu denetimli bir halde ekleyerek hamuru toparlıyoruz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  3. Son olarak bir çay bardağı cevizi ve minik minik doğradığımız incirleri de hamura ek edip fazla ezmeden tekrar karıştırıp yoğuruyoruz
  4. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizdikten sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun canlar 😊

Çayın Yanına Yakışır İncirli Ve Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Humus
Bulgur Pilavı (Annemin Tarifi)
Mangal Lezzetli Fırında Türk Somonu
Tadına Doyum Olmayan Mantarlı Biberli Bulgur Pilavı
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Yoğurtlu Semizotu Çorbası
Hdabla | © 2025 |