Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un yaklaşık 2,5-3 su bardağı
  • Hazır çikolata sosu

Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine un ve kabartma tozu hariç oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ,yumurta ve başka materyalleri ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Üzerine un ve kabartma tozunu ek edin .
  3. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan cevizden biraz küçük kesimler koparıp yuvarlayın bir tatlı kaşığı yardımıyla yanlarına hafif çizikler atıp fırın kağıdı serili tepsiye aralıklarla dizin.
  5. Kurabiyelerin üzerine küçük parmağınızın ucuyla bastırın.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak biçimde 20 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan kurabiyeler biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirin orta kısımlarına çikolata sosu dökün, varsa çikolata sosun üzerine birer tane damla çikolata ek edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun 👌👌👌.

Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı
Fit Mercimek Köftesi Ve Pancar Salatası (Düşük Kalori Muhteşem Lezzet)
Süt Helvası (Bursaya Özel)
Et Fajita
Sebze Taçlı Tavuk
Kakolu Kek
Hdabla | © 2025 |