Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un yaklaşık 2,5-3 su bardağı
- Hazır çikolata sosu
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine un ve kabartma tozu hariç oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ,yumurta ve başka materyalleri ekleyip güzelce karıştırın.
- Üzerine un ve kabartma tozunu ek edin .
- Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan cevizden biraz küçük kesimler koparıp yuvarlayın bir tatlı kaşığı yardımıyla yanlarına hafif çizikler atıp fırın kağıdı serili tepsiye aralıklarla dizin.
- Kurabiyelerin üzerine küçük parmağınızın ucuyla bastırın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak biçimde 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeler biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirin orta kısımlarına çikolata sosu dökün, varsa çikolata sosun üzerine birer tane damla çikolata ek edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun 👌👌👌.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










