Çatal İle Şekli Verilen Kurabiye

Çatal İle Hali Verilen Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 1 yemek kaşık sirke
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • İsteğe nazaran 1 çay bardak damla çikolata
  • 4 su bardağı un (un farklılık gösterir aldığı kadar)

Üzeri süslemek için;

  • Çikolata
  • Toz fıstık

Çatal İle Formu Verilen Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve damla çikolata hariç bütün materyalleri bir kaba koyup karıştırıyoruz. En son un yavaş yavaş ek ediyoruz. Yumuşak hamur elde ediyorum.
  2. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp. Yassılaştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz en son üzerine çatalla basarak hal veriyoruz.
  3. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızaracak biçimde pişiriyoruz.
  4. Soğuduktan sonra isteğe nazaran çikolatayı benmari tarzı eritip, kurabiyeleri batırıp, üzerine toz fıstık serpebiliriz.

Çatal İle Formu Verilen Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Pirinç Pilavı
Armutlu Muhallebi
Tam Tarif Kıyır Poğaça
Kremalı Tadında Mantarlı Biberli Makarna
Milföy Waffle
Ayran Aşı Çorbası
Hdabla | © 2025 |