Cafe Tatlısı

Cafe Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için :
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 500 ml süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası (hafif tepeli)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 60 gram beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket krema
- 80 gram sütlü ve bitter çikolata karışımı
Süsleme için:
- Bitter ve sütlü beyaz çikolata sosu
Cafe Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şekeri güzelce çırptım.
- İçine sıvı yağ ,ununu, mısır nişastası kabartma tozu vanilya ek edip karıştırdım.
- Fırın tepsisine hamurunu koyup 180 derecede alt üst 8-10 dk kadar pişirdim.
- Fırından çıkınca üzerine pak bir bez örttüm.
- 10 dk sonra kenarlarından biraz kesip kare biçiminde kestim.
- Kekim hazır üzerine tekrar örtüyü örttüm sıra kremada.
- Tencerede sütünü ,ununu,yumurta,mısır nişastası, şekeri koyup güzelce karıştırdım.
- Ocağın altını açıp pişirdim.
- Pişince içine çikolata, tereyağ, vanilya ek karıştırdım. Altını kapattım. Orta ara karıştırdım.
- Ilınınca sıkma poşetine koydum. Servis esnasında rahat olsun diye.
- Krema kaynama noktasına gelince içine sütlü ve bitter çikolata koyup karıştırdım.
- Hafif kıvam alması için buzdolabına koydum. Herşey hazır.
- Tabağa evvel kekin bir kesimini koydum.
- Üzerine kremayı üzerine koydum.
- Üzerine tekrar kek ve sosu döktüm.
- En üstüne çikolata soslarını gezdirdim. Veee cafe tatlımız hazır yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.
Cafe Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









