Buzlukta Kışlık Dolma Biber

Buzlukta Kışlık Dolma Biber Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber (siz dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
  • Kaynar su

Buzlukta Kışlık Dolma Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri baş kısımlarını çıkartın içinin çekirdeklerini uygunca temizleyin. Bol suda yıkayın.
  2. Genişçe bir tencereye kaynamış suyu dökün kaynayan suya biberleri atın daima karıştırarak biberlerin içine suyun girmesini sağlayın.
  3. Yaklaşık 3-4 dakika kadar haşlayın bu mühlet biberlerin cinsine yada büyüklüğüne nazaran değişebilir.
  4. Kaşıkla biberlere bastırdığınızda çabucak bükülüyorsa kâfi demektir.
  5. Leğene soğuk suyu doldurun haşlanan biberleri suya atın soğuyan biberleri süzgece ağızları aşağıya bakacak biçimde koyun.
  6. Süzülen biberleri düzgün bir biçimde poşete yerleştirin pipet yardımıyla havasını alıp poşeti bağlayın.
  7. Biberlerinizi dondurucuya yerleştirin afiyet olsun.

Pişireceğiniz vakit evvel dolma içini hazır edin sonra biberleri buzluktan çıkarın biberler çok çabuk çözülüyor aslında içlerini doldurup çabucak pişirin.

Not olarak: biberleri alırken şayet seçme talihiniz yoksa boyutlarına nazaran gruplandırıp o denli poşetleyin pişirirken hepsi tıpkı boyutta olduğu için eşit halde de pişmiş olur.

Buzlukta Kışlık Dolma Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Üzümlü Pudingli Kek
Ekşi Tatlı Fasülye Mezesi
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Cevizli İrmik Helvası
Tavuk Baget Kızartması
Nohut Salatası
Hdabla | © 2025 |