Buzluk İçin Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

Buzluk İçin Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 8 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 2 su bardagı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket maya
İçine sürmek için;
- 125 gram tereyağı ya da margarin
Buzluk İçin Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve sütü yoğurma kabına alalım, mayayı ekleyerek karıştıralım un ve tuzunuda ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım, hamurun üzerini örterek bir saat dinlendirelim.
- Mayalanan hamurumuzu bezelere bölerek yuvarlayalım, servis tabağından biraz büyük olacak biçimde açalım oda sıcaklığında ki tereyağı yahut margarinden açtığımız hamurun her yerine sürelim, katlayacağımız bölümlerinede sürerek tam katlayalım.
- Her bezeye bu süreci yaparak bitirelim katladığımız hamurlarımızı üzeri örtülü beş dakika bekletelim.
- Daha sonra her birini servis tabağı boyutunda açalım isterseniz çabucak yağsız tavada alt üst pişirelim (pişirirken yağ sürelim)
- İsterseniz dondurucuya ramazanda kolaylık olması için kaldıra bilirsiniz (dondurucuya kaldırırken her bir katmerin ortasına buz dolabı poşeti serelim minik bir tepsiye üst üste dizelim.
- Bir kaç saat bu formda dondurduktan sonra çıkarıp, poşetlerin içine yerleştirelim ve tekrar dondurucuya kaldıralım, kullanmak istediğinizde buzlu buzlu tavada gerili önlü pişirebilirsiniz büyük kolaylık oluyor tavsiye ederim) afiyet olsun 🩷
Buzluk İçin Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







