Buzluk Böreği ( Gül Böreği)
Buzluk Böreği ( Gül Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yufka
İçi için;
- 650 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay k kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvıyağ
Sosu için;
- Su
- Sıvıyağ
Buzluk Böreği ( Gül Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavaya küçük küpler formunda doğradığımız soğanı ve sıvı yağı alarak kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanın üzerine kıymamızı ekleyip pişiriyoruz.
- Üzerine baharatları ve en son olarak ince kıydığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta yufkamızı dört eşit kesime bölüyoruz.
- Her bir kesimine su ve sıvı yağdan oluşan karışımdan birer yk serpip yufkaların ıslanmasını sağlıyoruz.
- Geniş köşesine iç materyalinden koyup kıvırıyoruz. Gül biçimini veriyoruz.
- Saklama kaplarına fazla sıkıştırmadan yerleştiriyoruz.
- Kışlık yada acil durumlar için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun🤗👌.
Buzluk Böreği ( Gül Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










