Buzluk Böreği
Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 6-7 adet haşlanmış patates
- 1 kase peynir ( beyaz peynir ve olağan peyniri karıştırdım)
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patateslerimizi ezelim yada rendeleyelim.
- Üzerine maydanoz ,süt, sıvı yağ, yoğurt, peynir, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Yufkamızı tezgaha serelim az bi sıvı yağ ile yufkamızı yağlayalım ve üzerine patatesli karışımı her yere denk gelecek biçimde sürelim.
- Aynı süreci yufkalar üst üste gelecek formda yapalım dört yufka sonunda rulo yapalım karşılıklı ve ortadan keselim.
- Rulo olan yufkalarımızı tekrardan ortadan keselim ve streçe sarıp buzluğa atalım.
- En az bir saat sonra dilimleyip üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180°lik fırında pişirelim.
- İster yapıp buzluğa atın sonraki gün yiyecekseniz buzluktan çıktığında çabucak kesilmez o yüzden hafif bi donu açılmasını bekleyip kesin afiyet olsun🥰.
Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















