Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 6-7 adet haşlanmış patates
  • 1 kase peynir ( beyaz peynir ve olağan peyniri karıştırdım)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış patateslerimizi ezelim yada rendeleyelim.
  2. Üzerine maydanoz ,süt, sıvı yağ, yoğurt, peynir, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip düzgünce karıştıralım.
  3. Yufkamızı tezgaha serelim az bi sıvı yağ ile yufkamızı yağlayalım ve üzerine patatesli karışımı her yere denk gelecek biçimde sürelim.
  4. Aynı süreci yufkalar üst üste gelecek formda yapalım dört yufka sonunda rulo yapalım karşılıklı ve ortadan keselim.
  5. Rulo olan yufkalarımızı tekrardan ortadan keselim ve streçe sarıp buzluğa atalım.
  6. En az bir saat sonra dilimleyip üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180°lik fırında pişirelim.
  7. İster yapıp buzluğa atın sonraki gün yiyecekseniz buzluktan çıktığında çabucak kesilmez o yüzden hafif bi donu açılmasını bekleyip kesin afiyet olsun🥰.

Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı
Karamelize Soğan Mezesi
Bisküvili Kolay Pasta (Videolu)
Karabuğday Pilavı
Tahinli Ekmek
Laktozsuz Yoğurt
Hdabla | © 2025 |