Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg (6 adet) taze yufka
İçi için;
- 5-6 adet patates
- Tuz
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 şişe maden suyu
Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; patatesleri haşlayalım suyunu süzüp ezelim içine baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
- Sos için gerekli olan materyalleri bir kap içinde karıştıralım.
- Tezgaha 1 adet yufka serelim üzerine her yerine gelecek formda sos sürelim üzerine 2. yufkayı serelim tekrar sos sürelim.
- Yufkanın büyüklüğüne nazaran 8 yada 16 eşit kesime keselim uç kısmına patatesli harçtan koyalım ve saralım tüm yufkalar bitene kadar bu biçimde devam edelim, sardığımız börekleri kapaklı taslara koyalım ve dondurucuda saklayalım.
- Pişireceğimiz vakit dondurucudan çıkarıp, buzu çözülmeden tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu vs serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°lik fırında kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim 🥰
- Not:İç harcını ister peynir ister ıspanak ister kıyma ilede hazırlayabilirsiniz. Baharat ölçülerini kendi damak zevkinize nazaran eksiltip arttırabilirsiniz.
Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




