Bütün Portakallı Islak Kek

Bütün Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2 adet portakalın suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Portakal kabuğu rendesi
Bütün Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle portakalların baş kısımlarını alarak kare kare doğrayalım.
- Blenderın karıştırma haznesine portakalları, yumurta ve toz şekeri alalım, blenderı çalıştıralım.
- Üzerine sıvı yağını ekleyelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra karıştıralım.
- Önceden yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim.
- 170 c° fırında 40-45 dk pişirelim.
- Kekimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
- Portakalların suyunu sıkalım.
- Portakal suyu, su ve şekeri bir sos tenceresine alarak pişirelim.
- İçine biraz da portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.
- Pişirme mühleti sonunda fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra her yerini kürdanla delelim, sosumuzu kekin üzerine gezdirerek dökelim.
- Kekiniz bir mühlet dinlendikten sonra servis edebilirsiniz, biz dinlenmesine bile dayanamadık 🙃😋.
Bütün Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







