Bursa Süt Helvası Tarifi
Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı +1 silme yemek kaşığı un
- 110 gram tereyağı
- 1 çay bardağı fındık
Bursa Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ile şekeri bir tencerede karıştırarak kaynatıyoruz. (püf noktası bu) başka bir tencerede tereyağı ve unu kavuruyoruz. Rengi değişip kokusu çıkınca sütlü şerbeti üzerine karıştırarak ekliyoruz.
- En son pürüzsüz bir kıvam için mikser yapıyoruz. Ben en küçük uzunluk borcamda yaptım.
- Alt üst fanlı 200 dc fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz. Fındıkları kavurarak eklemeyi unutmayın.
Bursa Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














