Bursa Süt Helvası Tarifi

Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı +1 silme yemek kaşığı un
  • 110 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık

Bursa Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ile şekeri bir tencerede karıştırarak kaynatıyoruz. (püf noktası bu) başka bir tencerede tereyağı ve unu kavuruyoruz. Rengi değişip kokusu çıkınca sütlü şerbeti üzerine karıştırarak ekliyoruz.
  2. En son pürüzsüz bir kıvam için mikser yapıyoruz. Ben en küçük uzunluk borcamda yaptım.
  3. Alt üst fanlı 200 dc fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz. Fındıkları kavurarak eklemeyi unutmayın.

Bursa Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Sıvı Yağla)
Soslu Göbek Marul Salatası
Çıtır Kfc Tavuk
Salata
Tahinli Kurabiye
İkramlık Önerisi
Hdabla | © 2025 |