Burma Kadayıf

Burma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ

İçine;

  • Ezilmiş fındık yahut ceviz

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Burma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetini hazırlayalım toz şeker ve su kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyelim orta ateşte 15 dakika kaynatalım ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
  2. Kadayıfları 6 eşit kesime bölelim, bir kesim tezgahın üzerine alalım tepsimizin boyutunu göz önüne alarak uzunlamasına açalım, uzun açtığımız kadayıfların ortasına ceviz yahut fındık koyup kenarından burmaya başlayarak kadayıfı kapatalım.
  3. Diğer kadayıfları da birebir süreçten geçirip 6 kesim elde edelim, tepsiye yerleştirelim.
  4. Tereyağı ve sıvı yağ eritelim kadayıfların her yerine gelecek halde üzerine dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında alt üst nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  6. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti her tarafına dökelim bekletip dinlendirelim buzdolabında bir gece bekletirseniz çok daha hoş olur not borcam dikdörtgen tepsi tam denk geliyor.

Burma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Ezmesi
Armutlu Maydanozlu Smootie
Yeşil Mercimek Salatası
Evelik Sarma (Zara Usulü)
Annemin Keki
Garanti Tarif Şekerpare
Hdabla | © 2025 |