Burma Baklava

Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Diğer gereçler;

  • Baklavalık yufka (20 adet)
  • 250 gram eritilmiş tereyağ (margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kase çekilmiş ceviz

Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırları aratmayan çıtır çıtır burma baklava tanımıma başlayalım.
  2. Şerbetimiz soğuk olacağı için öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
  3. Tencereye suyu ve şekeri koyup düzgünce karıştıralım ve ocağa alıp yaklaşık 15 dakika kaynatalım.
  4. En son limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Her burma için 2 kat yufka kullanıcaz.
  6. Birinci yufkamızı tezgahın üzerine serelim üzerine biraz eritilmiş tereyağından döküp fırça ile her yerine sürelim.
  7. İkinci yufkayı da tıpkı halde birinci yufkanın üzerine koyup yağ döküp fırça ile sürelim sonra her yerine dövülmüş ceviz serpelim.
  8. Yufkalarımızı ince oklava ile güzelce saralım.
  9. Yufkalarımızı iki taraftan içe hakikat büzdürüp oklavadan çıkartalım.
  10. Yuvarlak borcama yahut fırın tepsisine yerleştirelim.
  11. Benim kullandığım borcam büyük uzunluk ve 20 adet yufka benim tepsimi doldurmaya yetti.
  12. Tepsimizi bu biçimde doldurduktan sonra eritilmiş tereyağını tatlının üzerine her yerine eşit gelecek halde dökelim (tereyağın üzerindeki köpükleri almayı unutmayın tatlımızın üzerinde yanık imaj olmasın) evvelden ısıtılmış 200 derece fırınımızda düzgünce kızarana kadar kızartalım.
  13. Kızaran tatlımızın üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz.
  14. Çıtır çıtır burma tatlımız şerbetini düzgünce çektikten sonra yenmeye hazır. Afiyet olsun😋🤗👌.

Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Waffle
Çiğ Köfte Roll – Yaprak Sarma Çiğ Köfte Rulo
Pratik İrmikli Unlu Helva (Şerbetsiz)
Kalıpsız Fırınsız Bisküvili Pasta (Videolu)
Portakal Reçeli Tarifi
Beyti Kebabı
Hdabla | © 2025 |