Burçak Pasta
Burçak Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 3’lü burçak bisküvi
- 1 çay bardağından biraz eksik süt
Üzeri için;
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket çikolatalı puding
- 1 paket + 1 su bardağı süt
Burçak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastamızın tabanı için burçak bisküviyi rondoda çekiyoruz.
- Çektiğimiz bisküvilerin üzerine sütü yavaş bi formda ekliyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
- Bisküvilerimizin bu basamakta kıvam alması gerekiyor.
- Yaptığımız karışımı borcama alarak her yerin eşit bi halde olmasını sağlıyoruz.
- Tabanımızı oluşturduktan sonra uygun bir tencereye 3. 5 su bardağı sütü alıyoruz ve üzerine vanilyalı pudingi ekleyerek karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Koyulaşan pudingi birinci sıcağı çıkana kadar bekletiyoruz lakin bu etapta kabuk bağlamaması için daima karıştırmalıyız.
- İlk sıcağı çıkan pudingi tabanın üzerine heryere eşit dağılacak halde döküyoruz ve donması için 5 dk kadar dolapta bekletiyoruz.
- Bu müddette uygun bir tencereye 2. 5 su bardağı sütü alıp üzerine çikolatalı pudingi ekliyoruz.
- Pudingi karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Aynı formda birinci sıcağı çıktıktan sonra pudingi borcama boşaltıyoruz ve heryere eşit biçimde dağılmasını sağlıyoruz.
- Bi mühlet buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır.Deneyenlere afiyet olsun 😋😋😋.
Burçak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






