Burçak Pasta

Burçak Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 3’lü burçak bisküvi
  • 1 çay bardağından biraz eksik süt

Üzeri için;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 1 paket + 1 su bardağı süt

Burçak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pastamızın tabanı için burçak bisküviyi rondoda çekiyoruz.
  2. Çektiğimiz bisküvilerin üzerine sütü yavaş bi formda ekliyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
  3. Bisküvilerimizin bu basamakta kıvam alması gerekiyor.
  4. Yaptığımız karışımı borcama alarak her yerin eşit bi halde olmasını sağlıyoruz.
  5. Tabanımızı oluşturduktan sonra uygun bir tencereye 3. 5 su bardağı sütü alıyoruz ve üzerine vanilyalı pudingi ekleyerek karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. Koyulaşan pudingi birinci sıcağı çıkana kadar bekletiyoruz lakin bu etapta kabuk bağlamaması için daima karıştırmalıyız.
  7. İlk sıcağı çıkan pudingi tabanın üzerine heryere eşit dağılacak halde döküyoruz ve donması için 5 dk kadar dolapta bekletiyoruz.
  8. Bu müddette uygun bir tencereye 2. 5 su bardağı sütü alıp üzerine çikolatalı pudingi ekliyoruz.
  9. Pudingi karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  10. Aynı formda birinci sıcağı çıktıktan sonra pudingi borcama boşaltıyoruz ve heryere eşit biçimde dağılmasını sağlıyoruz.
  11. Bi mühlet buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır.Deneyenlere afiyet olsun 😋😋😋.

Burçak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ve Kusursuz Ekmek
Kaptandan Enfes Mücver Tarifi
Bear Pancake
Çıtır Kabak (Yunanistan Usulü)
Kahvaltılık Peynir Mezesi
Cevizli Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |