Bulut Yumurta Tarifi

Bulut Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (yada sirke)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (yumurtayı pişirmek için)

Bulut Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karbonat ve limon suyu hariç tüm materyalleri derin orta uzunluk bir kaseye alıp karıştıralım.
  2. Yapışmaz tavaya yağı döküp orta ateşte ısıtalım o ortada karbonatın üzerine limon suyunu dökelim köpürmeye başlar başlamaz hepsini yumurta karışımına aktarıp bir güzelce çırpalım .
  3. Tavaya döküp hiç karıştırmadan çok pişirmeden yavaşça dilikler oluşunca bi tarafını ötekinin üzerine katlayarak kapatıp her iki tarafını kızartın.
  4. Pişince servis tabağına alarak sade yada üzerine bal dökerek yada yanında salatalık ve yeşillikler kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not:tarifi iki katına çıkarırsınız evvel harcın yarısını sonra kalanını başka ayrı pişirmenizi tavsiye ederim yada başka iki tavada yarı yarıya pişirebilirsiniz aksi takdirde iç kısmı çiğ kalır ve altı yanar.

Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Bulut Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörek Otlu Yeşil Poğaça
Patatesli Biberli Bulgur Pilavı
Mahluta Çorbası
Balkabağı Tatlısı
Ağızda Eriyen Bisküvi Topları
Enfes Pizza
Hdabla | © 2025 |