Bulut Tatlısı
Bulut Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket krema (2.paketin yarısı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un (1 yemek kaşığı daha un)
- 1.2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Bulut Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetini hazırlayalım.
- Bir tencerenin içerisine 2 bardak şeker 2. 5 bardak suyu ekleyelim.
- Ardından limon sıkıp orta ara kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya başlayalım.
- Kaynadıktan 4-5 dakika sonra kapatalım ocağın altını.
- Tatlı için bir kabın içine kremaları ekleyelim birini tam birinin yarısını ekleyelim.
- Vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Unu da ekleyip bir spatula yardımı ile karıştıralım.
- Katı olmayan bir hamur elde edelim fazla un katmayın.
- Kücük bir tabağa yağ koyalım avucumuzu yağlayıp ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapalım.Siz isterseniz küçük de yapabilirsiniz.
- Büyük uzunluk borcamın içerisine de sıvı yağ ekleyip tepsimizi yağlayalım ve üzerine koyalım ayarladığınız tatlınızı 170 derece denetimli bir biçimde üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişirdikten sonra sıcağı 5-6 dakika çıktıktan sonra şerbetini ekleyelim.
- Soğuduktan sonra servise hazır.
Bulut Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







