Bulut Tatlısı

Bulut Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket krema (2.paketin yarısı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un (1 yemek kaşığı daha un)
  • 1.2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Bulut Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetini hazırlayalım.
  2. Bir tencerenin içerisine 2 bardak şeker 2. 5 bardak suyu ekleyelim.
  3. Ardından limon sıkıp orta ara kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya başlayalım.
  4. Kaynadıktan 4-5 dakika sonra kapatalım ocağın altını.
  5. Tatlı için bir kabın içine kremaları ekleyelim birini tam birinin yarısını ekleyelim.
  6. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
  7. Unu da ekleyip bir spatula yardımı ile karıştıralım.
  8. Katı olmayan bir hamur elde edelim fazla un katmayın.
  9. Kücük bir tabağa yağ koyalım avucumuzu yağlayıp ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapalım.Siz isterseniz küçük de yapabilirsiniz.
  10. Büyük uzunluk borcamın içerisine de sıvı yağ ekleyip tepsimizi yağlayalım ve üzerine koyalım ayarladığınız tatlınızı 170 derece denetimli bir biçimde üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Pişirdikten sonra sıcağı 5-6 dakika çıktıktan sonra şerbetini ekleyelim.
  12. Soğuduktan sonra servise hazır.

Bulut Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arap Saçı-Marata
Tarçınlı Kurabiye
Sütlü Brokoli Çorbası
Peynirli Mayasız Pişi
Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası)
Etli Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |