Bulut Kek

Bulut Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt/süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Bulut Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım.
  2. Akları yarım su bardağı toz şeker ile güzelce köprtelim 6-8 dakika boyunca çırpalım.
  3. Sarıları da kalan yarım su bardağı şeker ile güzelce renkleri açılana kadar çırpalım.
  4. Süt ,sıvı yağ ,un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip güzelce çırpalım unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz bir tık koyu oluyor kıvamı.
  5. ❗mikseri artık kaldırıyoruz ❗ spatula ile devam ediyoruz 🥄.
  6. Aklardan kaşık kaşık alıp sarılara ekliyoruz ve dikkatlice köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz.
  7. Dilerseniz bu kademeden sonra ceviz, üzüm, damla çikolata vb ekleyebilirsiniz.
  8. Kullanacak olduğumuz kalıba tereyağı sürüp hafif un gezdirelim kek harcını döküp evvelce ısıtılmış 170° fırında denetimli bir halde güzelce kızarıp pişene kadar bekleyelim erken açarsanız kek maalesef ki sönecektir dikkat edelim.
  9. Kalıptan çıkardıktan sonra isteğe bağlı olarak benmari yolu eritilmiş çikolata yahut pudra şekeri ile servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun 🥰💐 yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim 🌸.

Bulut Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Karadeniz Usulü Mısır Ekmeği Yapımı
Islak Kurabiye
Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma
Kabarmalara Doymayan Poğaça Tarifi
Ispanaklı Kremalı İrmik Helvası
Burçak Kurabi
Hdabla | © 2025 |