Bulut Kek
Bulut Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt/süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Bulut Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım.
- Akları yarım su bardağı toz şeker ile güzelce köprtelim 6-8 dakika boyunca çırpalım.
- Sarıları da kalan yarım su bardağı şeker ile güzelce renkleri açılana kadar çırpalım.
- Süt ,sıvı yağ ,un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip güzelce çırpalım unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz bir tık koyu oluyor kıvamı.
- ❗mikseri artık kaldırıyoruz ❗ spatula ile devam ediyoruz 🥄.
- Aklardan kaşık kaşık alıp sarılara ekliyoruz ve dikkatlice köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz.
- Dilerseniz bu kademeden sonra ceviz, üzüm, damla çikolata vb ekleyebilirsiniz.
- Kullanacak olduğumuz kalıba tereyağı sürüp hafif un gezdirelim kek harcını döküp evvelce ısıtılmış 170° fırında denetimli bir halde güzelce kızarıp pişene kadar bekleyelim erken açarsanız kek maalesef ki sönecektir dikkat edelim.
- Kalıptan çıkardıktan sonra isteğe bağlı olarak benmari yolu eritilmiş çikolata yahut pudra şekeri ile servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun 🥰💐 yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim 🌸.
Bulut Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






