Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Az tuz
- Az karabiber
- Az kimyon
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanımızı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz.
- Biberimizi ikiye bölüp ince ince doğruyoruz ve tencereye ek edip kavuruyoruz.
- Ardından salça,tuz,karabiber ve kimyon ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.
- Doğradığımız domatesleride ek edip karıştırıyoruz.
- Ardından yıkanmış bulguru da ekliyoruz.
- Sıcak suyumuzu da ek edip güzelce karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun….
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







