Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Az tuz
  • Az karabiber
  • Az kimyon

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanımızı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz.
  2. Biberimizi ikiye bölüp ince ince doğruyoruz ve tencereye ek edip kavuruyoruz.
  3. Ardından salça,tuz,karabiber ve kimyon ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.
  4. Doğradığımız domatesleride ek edip karıştırıyoruz.
  5. Ardından yıkanmış bulguru da ekliyoruz.
  6. Sıcak suyumuzu da ek edip güzelce karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun….

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Çiçek Pişi ( Hızlıca Hazırlanan)
Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
İrmik Tatlısı
Pastane Usulü Islak Kek
Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli)
Nohut Mezesi (Humus)
Hdabla | © 2025 |