Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 2 bardak tavuk suyu (soğuk)
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sadeyağ
- Tuz
- Karabiber
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ ve sadeyağı bir tencerede şehriyeyle buluşturalım, kahverengiye dönünce üzerinde bulguru ekleyelim.
- Bulgur ve şehriyeyi de biraz yağda çevirelim, pilavın baharatını ekleyelim.
- Tavuk suyunu soğuk olarak ekleyip karıştıralım. Kaynayınca altını kısalım.
- Suyunu çekince servise alalım ve sıhhatle tüketelim.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









