Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan (ince doğranmış
  • 2 adet havuç (iri doğranmış)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (ince doğranmış )
  • 1 adet kabak (iri doğranmış)
  • 1 adet patlıcan (iri doğranmış)
  • 1 adet kutu domates püresi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
  • 150 ml kaynar su

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın,ince doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  2. Ardından kırmızı kapya biberi ekleyin, 1-2 dakika birlikte soteleyin.
  3. İri doğranmış havuçları ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  4. Kabak ve patlıcanı da ek edin, sebzeler hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  5. Domates püresini ekleyip 2-3 dakika kaynatın, akabinde baharatları ve tuzu ekleyin.
  6. Pilavlık bulguru, tereyağı nı tencereye alın, sebzelerle güzelce karıştırın.
  7. Son olarak kaynar suyu ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  8. Kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
  9. Demlenmesi için ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirin. Servis önerisi yoğurtla birlikte servis edebilirsini.

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ice Latte
Mardin Usulü Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma
Portakallı Kereviz
Karnabahar Yemeği
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Kupta Tiramisu
Hdabla | © 2025 |