Bulgur Köftesi

Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su

Sosu için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • İsteğe bağlı toz kırmızı biber
  • Nane

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bulgurları yıkayalım ve tencereye alalım ,üzerini 1 parmak geçecek kadar su ek edip 1 tatlı kaşığı tuz ile salma yolu pişirelim.
  2. Pişen bulgurları soğuması için öbür bir kaba aktaralım.
  3. Soğuyan bulgurumuza yavaş yavaş un ek edip yoğurmaya başlayalım.
  4. Bu esnada elinizi hafif suya batırarak yoğurabilirsiniz. Macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  5. Yoğurduğumuz bulgur hamurlarımızdan kesimler kopartıp köfte üzere sıkalım.
  6. Ocağa tencereyi alıp su koyalım ve kaynamasını bekleyelim bir ölçü suyuna tuz atabilirsiniz.
  7. Su kaynayınca köftelerimizi atıp haşlayalım yaklaşık 6 dakika kâfi olacaktır.
  8. Haşlanan köftelerimizi süzüp servis tabağına alalım.
  9. Bu ortada salçalı sosunu yapalım.
  10. Sıvı yağını koyup üzerine ince kıyılımş kuru soğanı dökelim ve yeterlice öldürelim tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı da katıp hafif suyla açalım dilerseniz içine toz biber ve nane de koyabilirsiniz.
  11. Köftelerimizin üzerine sarımsaklı yoğurtu döküp en üstünde salçalı sosu gezdirelim.
  12. Bence denemelisiniz çok hafif ve değişik bir tanım çocuklar çok sevecektir. Afiyet olsun.

Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beş Çayı İkramlıklar
Browni Tadında Kurabiye
Yumuşak Cevizli Kurabiye
Rulo Börek
Havuçlu Tarçınlı Kek
Adana Böreği (Bülent Börek)
Hdabla | © 2025 |