Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo pilavlık bulgur
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
Sosu için;
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- İsteğe bağlı toz kırmızı biber
- Nane
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bulgurları yıkayalım ve tencereye alalım ,üzerini 1 parmak geçecek kadar su ek edip 1 tatlı kaşığı tuz ile salma yolu pişirelim.
- Pişen bulgurları soğuması için öbür bir kaba aktaralım.
- Soğuyan bulgurumuza yavaş yavaş un ek edip yoğurmaya başlayalım.
- Bu esnada elinizi hafif suya batırarak yoğurabilirsiniz. Macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz bulgur hamurlarımızdan kesimler kopartıp köfte üzere sıkalım.
- Ocağa tencereyi alıp su koyalım ve kaynamasını bekleyelim bir ölçü suyuna tuz atabilirsiniz.
- Su kaynayınca köftelerimizi atıp haşlayalım yaklaşık 6 dakika kâfi olacaktır.
- Haşlanan köftelerimizi süzüp servis tabağına alalım.
- Bu ortada salçalı sosunu yapalım.
- Sıvı yağını koyup üzerine ince kıyılımş kuru soğanı dökelim ve yeterlice öldürelim tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı da katıp hafif suyla açalım dilerseniz içine toz biber ve nane de koyabilirsiniz.
- Köftelerimizin üzerine sarımsaklı yoğurtu döküp en üstünde salçalı sosu gezdirelim.
- Bence denemelisiniz çok hafif ve değişik bir tanım çocuklar çok sevecektir. Afiyet olsun.
Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















