Bulgur Köftesi

Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Nane
Üzerine;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tereyağı
- Pul biber
- Nane
Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba kısırlık bulgur alıyoruz üzerine sıcak su ekleyip şişmesi için dinlemeye alıyoruz.
- Dinlendikten sonra yumurta,tuz,un ve biraz nane de ekledikten sonra kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra elimize bilye büyüklüğünden kesimler alıp, biraz uzun olacak formda yuvarlıyoruz. Hepsini bu halde devam ediyoruz.
- Ayrı bir tencerede su kaynatıyoruz, kaynayan suya bulgur köftelerini atıp haşlıyoruz. Tavada tereyağını eritip içine nane ve pul biberini ekliyoruz.
- Haşlanan köfteleri bir tabağa alıp. Üzerine sarımsaklı yoğurdu onun üzerine tereyağını döküyoruz. Afiyet olsun.
Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



