Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 tane üzerine ayır )
  • 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince un (yaklaşık 4 su bardağı)
  • Süsleme için; fındık ve ceviz
  • Üzeri için; 4 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti kaynatalım. Kaynamaya başlayınca yaklaşık 15 dk. Kaynat. Soğumaya bırakalım.
  2. Tatlı için; sıvı gereçleri yoğurma kabına alalım akabinde karıştırıp kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir kıvamda hamur yoğuralım.
  3. Hamurumuzu merdane yardımıyla açalım. Çay bardağıyla yuvarlak yuvarlak keselim. Yuvarlak hamurların yarısının ortasını bir kapak yardımıyla delikler açalım. 1 yumurtayı sari ve beyazını farklı kaplara alalım.
  4. Yuvarlak kesilen hamuru tepsiye dizelim. Üzerine yumurta beyazı sürüp, ortasını deldiğimiz hamurları yapıştıralım. Delik kısmını da fındık ve cevizle süsleyip üsteki kalan kısma da yumurta sarısı sürelim.
  5. 180 derecede pişirelim. Soğuk şerbeti ılık tatlıya dokelim.

Bülbül Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayva Çayı
Çilek Reçeli
Fırında Ekşili Yeşil Fasulye
Kahvaltı Menüsü (Yılbaşı Kahvaltısı, Yeni Yıl Kahvaltısı)
Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça
Abla Kardeş 5 Çayı Sofrası
Hdabla | © 2025 |