Buhara Pilavı
Buhara Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk fileto
- 5 adet soğan
- 5 adet havuç
- 2 su bardağı pirinç
- Tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Zerdeçal
Buhara Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhaba arkadaşlar uzun bir ortadan sonra tekrar buradayım bugün sofralarınızı şenlendirecek bir yemekle buradayım.
- İlk evvel soğanları julyen bir biçimde doğrayalım, daha sonra da havuçlarımızı rendeleyelim ve öteki gerecimiz olan da tavuklarımızı küp küp doğrayalım.
- Bu saydığım gereçlerin hepsini tek tek kavuralım.
- Daha sonra da pilav tavamıza pirinçlerimizi alalım ve kavuralım kavrulan pirinçlerimizi güzelce tavaya serelim, onun üstüne tavuklarımızı daha sonra havuçlarımızı en sonda soğanlarımızı üstüne dizelim katman olarak düşünebiliriz.
- Son adımlar olarakta 4 su bardağı suyumuzu ekleyelim ve suyumuza da baharatlarımızı ekleyip güzelce pişirelim.
- En son olarakta pişen pilavımızı da tabağımıza alıp çevirelim. Şimdiden herkese afiyet olsun arkadaşlar 😃🙂😀.
Buhara Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









