Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 250/300 gram brokoli (yarım brokoli)
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Tuz
- Karabiber
Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brokolilerimizi küçük modüllere ayırıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dk haşlayalım süzelim.
- Bir tencereye sıvı yağ ve havucu ekleyip kavuralım.
- Sırasıyla soğan, sarımsak ve patateside ekleyelim kavrulan sebzelere unu da ekleyip kavurduktan sonra brokoliyi ve suyunu koyup pişmeye bırakalım.
- Sebzeler piştikten sonra blenderdan geçirelim.
- 1 su bardağı sütü tuz ve karabiberide ekleyip bir taşım kaynatalım. Çorbamız hazır afiyet olsun ❤️.
Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

