Bu Tarifi Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor

Bu Tanımı Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı *süzme* yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tava yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tane köz patlıcan
  • 1 bağ dereotu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Bu Tanımı Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanımızı fırında yada ocakta közleyip kabuklarını soyup soğumaya bırakalım.
  2. Yoğurdun içine patlıcan, dereotu, tahin ve rendelenmiş sarımsağımızı ekleyelim. Güzelce karıştıralım. Damak tadımıza nazaran tuzu denetimli ekleyelim.
  3. Susamları bir tavada kavuralım kokusunun çıkması kâfi.
  4. Sıcak susamlarımızı tabağa koyduğumuz mezemizin üstüne zeytinyağı ekledikten sonra ek edelim.

Bu Tanımı Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Pankek
Tavuk Çorbası
Portakal Aromalı Kek
Fırında Palamut
Avokado Ezmesi
Mantı Tarifi (Tam Tutan Tarif) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.