Brüksel Lahanası Yemeği

Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket brüksel lahanası
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- Yarım Limon suyu
- Yarım portakal suyu (isteye bağlı)
- Tuz
- Yarım çay kaşığı Şeker
Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanasını temizleyip suda biraz bekletiyoruz.
- Daha sonra tenceremize soğanları küçük küçük doğrayıp ekliyoruz .
- Sıvı yağ ile kavurmaya başlıyoruz.
- Biraz kavrulduktan sonra havuçları da atıyoruz ,biraz yumuşadıktan sonra lahanaları içine atıyoruz karıştırıyoruz .
- Biraz sıcak su ekleyip altını kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz .
- Biraz pişip lahanaların rengi değiştikten sonra az şeker ekliyoruz acılığını alması için.
- Karıştırdıktan sonra limon suyu ve portakal suyunu biraz sıkıp tuz ekleyip onu da karıştırıyoruz şayet suyu azaldıysa ve pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip altını kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra afiyetle yiyin ✨.
Afiyet olsun 🤗.
Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


