Brüksel Lahanası

Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 400 gram brüksel lahanası
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 portakalın suyu
- Yarım limon
- Yarım tatlı kaşığından az tuz
- 1 çay bardağı su (az gelecek üzere olursa ekleyebilirsiniz)
- Piştikten sonra üzerine;
2-3 kaşık kadar zeytinyağı (son dokunuş)
Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahanaların dış yapraklarını temizleyelim bir kaptaki suya atalım hepsini temizledikten sonra bir kat daha yıkayalım sonra süzelim.
- Bir tencereye piyazlık doğranmış soğan ve halka formunda doğranmış havuçları alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Tencereye brüksel lahanasını ekleyip karıştıralım.
- Üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ve suyumuzu ekleyip en sona tuz ve limonumuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Lahanaları denetim edin pişmişse ocağı kapatın pişmemişse azıcık daha su ekleyip pişirin.
- Sonra soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Soğuk daha lezzetli 😋 yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





