Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten

Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 2 adet patates
Sosu için:
- 200 ml süt
- 200 ml krema
- Muskat rendesi
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup istediğiniz boyutta ince ince kesiyoruz. Borcama alıyoruz.
- Brüksel lahanaların dış yapraklarını alıp yıkıyoruz.
- 4-5 dk tuzlu suda haşlıyoruz süzüp soğuk suyla şokluyoruz.
- Patateslerin ortasına yerleştiriyoruz.
- Süt,krema baharatları ve tuzu küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatıyoruz.
- Yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine kaşar rendesi serpiştiriyoruz ve tekrar fırına veriyoruz kaşar eriyene kadar.
Afiyet olsun 🤗.
Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





