Anne Usulü Helva

Anne Metodu Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı süt yada su

Anne Yolu Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayıp bir köşede soğumaya bırakalım, şerbetin kaynamasına gerek yok içerisinde şekerin erimesi kâfi.
  2. Sonra tereyağını eritip 2 su bardağı unu rengi dönünceye kadar kavuralım.
  3. Rengi dönen una soğumuş şerbeti dikkatlice döküp, topaklanmaması için süratlice karıştıralım ve kısık ateşte kıvam alana kadar çevirelim.
  4. Ocaktan alıp, form verip, servis edebilirsiniz.
  5. Bu helva bizim köyde yaptığımız eski tarz helvamız biz çok cıvık sevmeyiz biraz toplu katı formda severiz sizde çok cıvık helva sevmiyorsanız deneyin tadı kıvamı dayanılmaz oluyor🤗 Afiyet olsun 💐

Anne Metodu Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Palamut Tava
Peynirli Çiğ Börek
Mercimek Çorbası
Mısır Unlu Pırasalı Börek ( Kesinlikle Deneyin Enfes Bir Lezzet )
Puf Böreğini Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız
Muhteşem Karnıyarık Tarifi
Hdabla | © 2025 |