Browniyi Aratmayan Islak Kek

Browniyi Aratmayan Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım paket kakao

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı ucu kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı sıcak çikolata tozu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Browniyi Aratmayan Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına üç adet yumurta ve bir su bardağı toz şekeri alarak 3-4 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Üzerine bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı süt ve bir paket vanilya ek edip tekrar çırpalım.
  3. Ardından dört yemek kaşığı kakao, elenmiş bir paket kabartma tozu ve elenmiş 1,5 su bardağı unu ekleyerek gereçler karışıncaya kadar birkaç dakika daha çırpalım.
  4. Kek hamuru hazır olduğunda dilediğiniz kalıba yağlı kağıt serili yahut yağlanmış bir kaba borcama hamuru dökelim 180 derecede denetimli bir biçimde pişirelim.
  5. Sosunu hazırlamak için bir sos tavasına yada tencereye neyde hazırlayacaksanız kakao ,süt ,sıvı yağ ,şeker ekleyip şeker eriyene kadar kısık ateşte çırpalım .
  6. Daha sonra tuz,su ,sıcak çikolata sosunu ekleyip tekrar karıştıralım ,sos biraz ısınmaya başlayınca çok kaynamadan altını kapatalım.
  7. Daha sonra pişen kekimizi dilimleyip üstüne küçük küçük çatalla delikler açalım ve sosu yavaş yavaş döküp kekin her yerine yedirelim .
  8. Sıcaklığı geçene kadar dışarda biraz bekletelim, üstüne streç sinema çekip dolapta dinlendirelim daha sonra üzerine hindistan cevizi döküp servis edelim.

Browniyi Aratmayan Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Tutan Kürt Böreği
Orman Meyveli Kup
Çiçek Poğaça
Tarhana Yapımı
Mavi Haşhaşlı Şekerpare
Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı
Hdabla | © 2025 |