Brownie Kurabiye
Brownie Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su (200 ml)
Brownie Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştıralım, akabinde kanamaya bırakalım.
- Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı alarak çırpalım.
- Daha sonra kakao, kabartma tozu ve unu ekleyerek güzelce karıştıralım. ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım ve elimizle yuvarlayarak fırın tepsisine alalım.
- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra evvelce ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- Ardından ılık şerbete daldıralım ve 2-3 saniye bekleterek servis tabağına alalım.
- Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis edelim. afiyet olsun!
Brownie Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







