Brownie Kurabiye

Brownie Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)

Brownie Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştıralım, akabinde kanamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı alarak çırpalım.
  4. Daha sonra kakao, kabartma tozu ve unu ekleyerek güzelce karıştıralım. ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  5. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım ve elimizle yuvarlayarak fırın tepsisine alalım.
  6. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra evvelce ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  7. Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  8. Ardından ılık şerbete daldıralım ve 2-3 saniye bekleterek servis tabağına alalım.
  9. Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis edelim. afiyet olsun!

Brownie Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvi Kurabiye
Tam Buğdaylı Otlu Krep
Pideli Ciğer
Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık)
Susamlı Pişi
Soğuk Türk Kahvesi
Hdabla | © 2025 |