Browni Kurabiye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencereye şeker ve suyu ekleyip karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatıp,birkaç damla limon sıkıp soğumaya bırakalım.
- Kurabiye için oda ısısında beklettiğimiz margarini, yumurtayı,sıvı yağı, pudra şekerini ve kakaoyu karıştıralım.
- Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
- Unuda ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- 180 derecede fırında pişirelim.
- Pişen kurabiyeler fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökelim ve birkaç saat bekleyelim.
- Daha sonra kurabiyeleri servis tabağına alıp üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim.
Not:bu tanımdan 27 adet kurabiye çıktı.
Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













