Browni Kurabiye

Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri(yoksa 1 su bardağı toz şeker de olur)
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı) (undan una değişir azar azar eklemenizi tavsiye ederim.)

Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için; şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatalım sonra soğuması için buz dolabına atalım.
  2. Eğer pudra şekeri kullanıyorsanız un hariç tüm gereçleri bir kapta karıştırın. Şayet toz şeker kullanıyorsanız bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri dökün karıştırın şeker çözülsün. Sonra üzerine un hariç tüm materyalleri dökün.
  3. Kabın içerisine azar azar unu ekleyelim yumuşak olmaması gerekiyor aksi takdirde tutmaz ve dağılır.
  4. Yuvarlak biçimini verelim tepsiye dizelim ve 200 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirelim.
  5. Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim sonra şerbetimizin içine atalım ve şerbeti güzelce çekmesini sağlayalım.
  6. Ben üzerini hindistan cevizi ile süslemeyi tercih ettim sizler dilediğiniz biçimde üzerini süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deneyip benimle paylaşmayı unutmayın.

Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Fıstıklı Sable Kurabiye
Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane)
Tavuklu Krep Sarma
Meyveli Yaş Pasta
Buzluk Pastası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |