Browni Kurabiye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatalım. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bütün materyalleri karıştırıp ele yapışmayan bi hamur elde edelim. Unu denetimli ekleyelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım. Kurabiyeleri tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirelim.
- Pisen kurabiyeleri oda sıcaklığındaki şerbete batırıp her yerinin ıslanmasını sağlayalım.
- Şerbetten alıp servis kabına dizelim.
- Üzerini süsleyelim. Afiyet olsun.
Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






