Brokolili Pilav

Brokolili Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 yemek kaşığı hafif tepeleme tereyağ
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- Göz kararı çiğ brokoli
Brokolili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Basmati pirinci yağ çektiği için, olağan pirinçlere nazaran daha fazla yağ konur.
- İstediğiniz pirinçle yapabilirsiniz.
- Her pirincin cinsine nazaran su ölçüsü değişebilir!!! Birebir cins olsa dahi.
- Pirinç yıkanır ve süzülür.
- Pirinç yıkandığında suyun şeffaf olması gerekiyor, beyaz ise büsbütün yıkanmamış demektir.
- Brokoli çok küçük biçimde kesilir. (foto).
- Brokoliyi çiçek biçiminde kesin.
- Uygun bir tava tencereye sıvı yağ konur.
- Ocak ıssısı orta ateşin bir üstü olmalı.
- Yağ kızdığında, brokoli kesimleri eklenir ve karıştırarak kavrulur.
- Brokoli modülleri renk değiştirdikten sonra.
- Sonra pirinç, tereyağı ve tuz eklenerek karıştırarak kavrulur.
- Bazı tereyağları yanmaya müsaittir!
- İyice kavurduktan sonra yavaş yavaş su eklenir ve karıştırılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocak ıssısı aza düşürülür, tuzu denetim edilir ve üstü kapalı pişmeye bırakılır.
- Suyunu büsbütün çektikten sonra ocaktan alınır ve üstü kapalı 15 dakika dinlendirilir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Brokolili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

