Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 çiçek brokoli
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- Tuz
Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brokoliler 2-3 dk haşlanır. Rendelenir yada küçük küçük doğranır. ( ben doğrayarak yapıyorum).
- Yağlar ile un tencerede 7-8 dk unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulur.
- Üzerine süt ve su eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra brokoli ve tuz eklenir. Kısık ateşte 10 dk orta sıra karıştırarak kaynatılır.
- Kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
