Bostan Patlıcan Kebabı

Bostan Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 adet soğan (doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
Püresi için;
- 3 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pürenin üstüne;
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı dereotu
- Sıcak su
Bostan Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı olacak biçimde soyalım ve tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra peçeteyle kurutup kalın halka doğrayalım.
- Kızgın yağda patlıcanlarımızın iki tarafınıda kızartıp peçeteye alalım ki yağını çeksin.
- Kıymalı harcı için; rendelenmiş sarımsağı, yemeklik doğradığımız soğanları ve doğradığımız biberleri yağda kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ek edip devam kavuralım.
- Salçaları ve domatesleri ekleyip karıştıralım ve baharatları ekleyip devam pişirelim.
- Püresi için; haşlanmış patatesleri çatal ile ezelim. Tereyağı, süt ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Tepsimize patlıcanları yerleştirip her birine kıymalı harcımızdan paylaştıralım.
- Harcımızın üzerine patates püresi yerleştirelim ve en üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Bir kaseye sıcak su, salça ve dereotu ek edip karıştıralım. Bu karışımı tepsimize ek edelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kaşar peynirleri eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Bostan Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













