Boşnak Kosova Mantısı

Boşnak Kosova Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 5 su bardağı un
İç harcı için:
- 400 gram kıyma
- 1 büyük uzunluk soğan (rendelenip suyu sıkılacak)
- Karabiber, tuz
Katlara sürmek için:
- 200gram tereyağı
Boşnak Kosova Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unun ortasını havuz biçiminde aç, suyu ve tuzu ekle. Hamur orta sert olacak biçimde yoğur.
- Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendir.
- Dinlenen hamuru 20 eşit kesime ayır (bu biçimde de 10 dakika dinlendir)
- Servis tabağı büyüklüğünde aç, her katına 1 kaşık yağ sür. 10 tane üst üste 2 büyük kesim olacak.
- Her parçayı hamurunu unlayarak aç. Çok ince olmayacak, kalın da olmayacak.
- Kare biçiminde aç, kare kare kestikten sonra ortalarına kıyma koyup katla. Aksi bir formda tepsiye diz. Son olarak kalan yağı üzerine sür.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fanlı fırında kızarana kadar pişir.
Boşnak Kosova Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












