Börülce Yaprağı Salatası
Börülce Yaprağı Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg börülce yaprağı
- Yarım çay bardağı sızma zeytin yağ
- 1 büyük diş sarımsak
- Yarım limon
- İsteğe bağlı tuz
Üzerini süslemek için ;
- Ceviz içi
Börülce Yaprağı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Almış olduğumuz taze börülce yapraklarını yıkadıktan sonra bütün olarak daha evvelden kaynatmış olduğumuz 2 su bardağı tuzlu suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ben 20 dk da haşlandım.
- Rengi solmasın diye soğuk suya atıp bekletiyoruz.
- Süzdüğümüz börülce yapraklarını fazla ince olmayacak halde doğruyoruz.
- Ayrı bir kapta sosunu hazırlamak için sarımsağı tuz ile eziyoruz üzerine limon ve zeytin yağını döküyoruz. Materyalleri çatal yardımı ile çırpıyoruz.
Börülce Yaprağı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















