Börülce Yaprağı Salatası

Börülce Yaprağı Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg börülce yaprağı
  • Yarım çay bardağı sızma zeytin yağ
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yarım limon
  • İsteğe bağlı tuz

Üzerini süslemek için ;

  • Ceviz içi

Börülce Yaprağı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Almış olduğumuz taze börülce yapraklarını yıkadıktan sonra bütün olarak daha evvelden kaynatmış olduğumuz 2 su bardağı tuzlu suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ben 20 dk da haşlandım.
  2. Rengi solmasın diye soğuk suya atıp bekletiyoruz.
  3. Süzdüğümüz börülce yapraklarını fazla ince olmayacak halde doğruyoruz.
  4. Ayrı bir kapta sosunu hazırlamak için sarımsağı tuz ile eziyoruz üzerine limon ve zeytin yağını döküyoruz. Materyalleri çatal yardımı ile çırpıyoruz.

Börülce Yaprağı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye
Kırmızı Mercimekli Ispanaklı Omlet
Çilekli Çikolatalı Cupcake
Gül Şeklinde Puf Poğaça
En Kolay Tantuni
Çikolatalı Cookie ( Sıvıyağlı )
Hdabla | © 2025 |