Borlotti Piyazı (Barbunya)

Borlotti Piyazı (Barbunya) Tanımı İçin Malzemeler

  • 380-400gr haşlanmış barbunya (ben hazır paket kullanıyorum)
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber (ince doğranmış)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Kişniş (ince doğranmış, isteğe bağlı)

Borlotti Piyazı (Barbunya) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ince uzun doğrayıp bir kaseye alalım.
  2. Ardından az tuz ile biraz yoğuralım.
  3. Biraz yumuşamaya başlayınca sumağıda ekleyerek biraz daha yoğurmaya devam edelim.
  4. Büyük bir kaseye barbunyayı, doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ve sumaklı soğanı koyalım.
  5. Küçük bir kasede zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi karıştıralım.
  6. Sosu barbunya karışımına ekleyip güzelce harmanlayalım.
  7. İsteğe bağlı üzerine ince doğranmış kişniş ekleyip bir cins daha karıştırabilirsiniz.

Borlotti Piyazı (Barbunya) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Proteinli Pizza
Sebzeli Tavuk Sarma Kebabı
Köz Kırmızı Biber Turşusu
Bulut Kek
Islak Kek
Pancarlı, Sebzeli, Kaşarlı Krep Gözleme
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet