Borlotti Piyazı (Barbunya)

Borlotti Piyazı (Barbunya) Tanımı İçin Malzemeler
- 380-400gr haşlanmış barbunya (ben hazır paket kullanıyorum)
- 1 küçük soğan
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber (ince doğranmış)
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kişniş (ince doğranmış, isteğe bağlı)
Borlotti Piyazı (Barbunya) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince uzun doğrayıp bir kaseye alalım.
- Ardından az tuz ile biraz yoğuralım.
- Biraz yumuşamaya başlayınca sumağıda ekleyerek biraz daha yoğurmaya devam edelim.
- Büyük bir kaseye barbunyayı, doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ve sumaklı soğanı koyalım.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi karıştıralım.
- Sosu barbunya karışımına ekleyip güzelce harmanlayalım.
- İsteğe bağlı üzerine ince doğranmış kişniş ekleyip bir cins daha karıştırabilirsiniz.
Borlotti Piyazı (Barbunya) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












