Borcamda Portakallı Kek

Borcamda Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet portakalın rendesi
  • 3-2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Üzeri için;

  • Susam
  • Kırılmış ceviz yahut fındık

Borcamda Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta şekeri ve vanilyayı ek edip güzelce çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Son olarak un, kabartma tozu ve nişasta (eleyerek ilave edin)el çırpıcısıyla karıştırıp, yağlanmış hafif unlanmış borcama dökün.
  3. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 40-45 dk pişirin. Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Borcamda Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Bazlama
Kerevizli Ve Havuçlu Bebek Çorbası
Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda Adı Tırşik)
Antep Usulü Lahmacun (Taş Fırında)
Domates Çorbası
Tiramisu (Kedidili İle)
Hdabla | © 2025 |