Borcamda Pasta

Borcamda Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kekin üzerine dökmek için ;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (kıvamını kendinize nazaran ayarlayın)
  • 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

Ganaj için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 200 gram sütlü-bitter karışık çikolata

Borcamda Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurtalar ve şekeri 5 dk kadar çırpın süt ve yağı ekleyip çırpın .
  2. Kabartma tozu, un, kakao ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin .
  3. Hafifçe yağlanmış büyük uzunluk yuvarlak borcama yahut kare borcama dökün .
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  5. Kek fırından çıktıktan 2-3 sonra 1 su bardağı sütü her tarafına dökün kek güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi sütle çırpın .
  6. Kahvaltılık çikolatayı ekleyip kekin üzerine yayın keki buzdolabına kaldırın.
  7. Ganaj için kremayı tencereye alıp içerisine çikolataları kırın ve kısık ateşte karıştırarak çikolatalar eriyene dek pişirin.
  8. Ganaj yeterlice soğuduktan sonra pastanın en üstüne döküp yayın pastanızı bir gece buzdolabında dinlendirirseniz tadı daha hoş oturacaktır. Afiyet olsun 🌼.

Borcamda Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Sıcak Helva
Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orijinal Tarifi
Şalgam Dolması
Yumurtalı Nohut Ezmesi
Acılı Sarımsaklı Karides
Ev Usulü Tavuklu Pide
Hdabla | © 2025 |