Borcamda Pasta
Borcamda Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Kekin üzerine dökmek için ;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (kıvamını kendinize nazaran ayarlayın)
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Ganaj için;
- 200 ml sıvı krema
- 200 gram sütlü-bitter karışık çikolata
Borcamda Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtalar ve şekeri 5 dk kadar çırpın süt ve yağı ekleyip çırpın .
- Kabartma tozu, un, kakao ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin .
- Hafifçe yağlanmış büyük uzunluk yuvarlak borcama yahut kare borcama dökün .
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
- Kek fırından çıktıktan 2-3 sonra 1 su bardağı sütü her tarafına dökün kek güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi sütle çırpın .
- Kahvaltılık çikolatayı ekleyip kekin üzerine yayın keki buzdolabına kaldırın.
- Ganaj için kremayı tencereye alıp içerisine çikolataları kırın ve kısık ateşte karıştırarak çikolatalar eriyene dek pişirin.
- Ganaj yeterlice soğuduktan sonra pastanın en üstüne döküp yayın pastanızı bir gece buzdolabında dinlendirirseniz tadı daha hoş oturacaktır. Afiyet olsun 🌼.
Borcamda Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











