Borcamda Köstebek Pasta Nasıl Yapılır
Borcamda Köstebek Pasta Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2 poşet krem şanti
- 2,5 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
- Arasına koymak için muz
Borcamda Köstebek Pasta Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?
- Pastamızın keki için; karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak şeker eriyinceye kadar çırpalım. Daha sonra süt ve sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ek edip son sefer çırpalım.
- Sıvı yağ ile yağladığımız dikdörtgen borcama kek hamurunu boşaltalım. Kekimizi evvelden ısıtılmış 180° fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 30 dk denetimli pişirelim.
- Kek pişerken kreması için krem şanti ve sütü yoğunlaşıncaya kadar çırpalım. Pişen kekimizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Kek soğuduktan sonra kenar kısımlarında biraz boşluk kalacak biçimde keselim. Kestiğimiz kısmı kaşık yardımıyla alt tabanına çok fazla inmeden oyalım.
- Çıkan kek kesimlerini daha sonra pastanın üzerinde kullanmak üzere bir tabağa alalım ve kek parçacığı elde edelim. Daha sonra süt ile hertarafını ıslatalım. Dilimlediğimiz muzu da pastanın üzerine dizelim.
- Ardından kremayı muzların üzerine boşaltarak eşit olacak halde yayalım. Kekparçacıklarını kremamızın her yerini kapatacak biçimde serpelim.
- Hazırladığımız pastayı en az 2-3 saat vaktiniz varsa 1 gün buzdolabında dinlendirelim. Daha sonra dilimleyip dilediğimiz formda süsleyelim. Köstebek pastamız servise hazır. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Borcamda Köstebek Pasta Nasıl Yapılır Fotoğraflı Yapılışı








